ЈРБ АД БEOГРАД - Кнеза Милоша 82

Jugoslovensko rečno brodarstvo ad Beograd

Upravna zgrada_10

Dana 16.05.2011 godine održana je peta redovna sednica Upravnog odbora Akcionarskog društva Jugoslovensko rečno brodarstvo, na kojoj je doneta Odluka da se usvoji investicioni program za hitna i neophodna ulaganja u osposobljavanje plovila ukupne vrednosti 640.000 evra.

Najhitnija su ulaganja u brodove DELIGRAD, VELEBIT, KUMANOVO i MODRICA, kako bi se isti što pre vratili u saobraćaj, zatim popravka kotlova i pumpi kako bi se u potpunosti osposobio kompleks za čišćenje barži “Srbija Bjelasica”.

Takođe, na istoj sedici utvrđen je i predlog Programa rešavanja viška zaposlenih, po kojem će nakon dobijanja saglasnosti od strane Nacionalne sluzbe i reprezentativnih sindikata, preduzeće napustiti 60 zaposlenih.
Podsećanja radi, predstavnici Ministarstva ekonomije, rukovodstva Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) i reprezentitvnih sindikata JRB, 29. 4. 2011. godine održali su sastanak u Ministarstvu na kojem je između ostalog odlučeno da se odmah otpočne sa hitnim ulaganjima u nužne popravke plovila iz sredstava preduzeća, te da se radi na pripremi dugoročnog investicionog programa za koji će biti obezbedjen investicioni kredit, a koji bi doprineo uvećanju postojeće flote i omogućio JRB-a očuvanje liderske pozicije u rečnom transportu na Dunavu.

grbJRBredizajniranJUGOSLOVENSKO REČNO
BRODARSTVO AD Beograd

Kneza Miloša 82,

11000 Beograd, Srbija
Tel. 011/3617-040

          Korisni linkovi

       JRB AD Sertifikati:                                Društvene mreže:

SGS_9001SGS_14001SGS_18001                   fbooktwitteryoutube